Tinejdžer Miloš Luković je sa svojih 17 godina u tri kola dobacio do kvote od tri gola u Mozzart Bet Super ligi, desni bek Nikola Glišić je impresionirao i već drugi put uzastopno zaslužio mesto u idealnih 11 kola, ali protekli vikend pripao je – Viktoru Živojinoviću.

Prvotimac IMT-a je u spektakularnom meču sa Novim Pazarom – bez sumnje najuzbudljivijem superligaškom u ove ti nedelje – ušao u igru u 68. minutu, pri zaostatku ’’traktorista’’ od 1:2, i sa golom i dve asistencije preokrenuo rezultat u korist njegovog tima za istorijski prvenac beogradskog kluba u eliti (4:3).

Otud i veliko priznanje za 24-godišnjeg Živojinovića, kome ovog puta dodeljujemo priznanje za najboljeg igrača trećeg kola Mozzart Bet Super lige! Jedini je ovog vikenda zaslužio „osmicu“ naših izveštača.

Zasluženo je i iz drugih razloga, jer svašta je nekadašnji omladinac Crvene zvezde preturio preko glave poslednjih godina. Kada je shvatio da se u Ljutice Bogdana neće izboriti za minutažu otišao je prvo u Grafičar, pa Ub, Voždovac, Proleter iz Novog Sada u kome je odigrao i u onu jednu sjajnu sezonu 2020/2021 sa osam golova i tri asistencije.

Međutim, tu je nestao. Trebalo je da ga transfer u Radnički 2021. godine izdigne u krug igrača koji prave razliku na superligaškoj sceni, ali u Nišu nije dobio pravu šansu. Odigrao je svega 153 minuta, bez konkretnog učinka, i išao na pozajmice. Na Ub, pa u Rad, oba puta u Mozzart Bet Prvu ligu Srbije...

U Pazaru je nagovestio da bi ipak mogao da izraste u igrača kakav se čekao. A, sigurno je navijače u Nišu naterao da se počešu po glavi i zapitaju - kako nam je ovakav igrač izmakao?

Izvor: Mozzart Sport