Mladi zadnji vezni pokazao i protiv IMT-a da crno-beli sa njim i bez njega nisu isti tim. Nije svakako najveći znalac koji je motao loptu po terenu u Humskoj, ali jeste oličenje fudbalera kakve navijači obožavaju. Igra promenljivo Partizan od početka ove takmičarske godine, muči se povremeno i u Mozzart Bet Super ligi, ali jedan čovek je konstanta – Kristijan Belić.

Nekadašnji član Vest Hema, koji se klubu iz Humske pridružio posle staža u Čukaričkom, ovog leta je osnovna snaga ekipe Igora Duljaja. Videlo se to, primera radi, i na gostovanju Nordsjilandu, kada je njegovim izostankom vezni red Parnog Valjka izgledao previše mekano, bez potrebne agresije.

Ima tu crtu Kristijan Belić da nikada ne odustaje. Brojni prvotimci Partizana, posle vođstva IMT-a na Krovu od 2:0, pognutih glava gotovo da su se pomirili sa negativnim rezultatom. Ali Kristijan Belić nije takvog kova. Zaigrao je kao da sutra ne postoji i promenio tok meča.

Gledajući statistiku i opipljive podatke, Kristijan Belić je asistirao Mateusu Saldanji za prvi pogodak crno-belih i najavu preokreta. Bila je to školska lopta, preko odbrane. I nije to bilo sve. Prkosio je Kristijan Belić i satu koji je za crno-bele brzo otkucavao i nervozu. Uporno je gledao ka golu Traktorista, naterao mladog Glišića da napravi faul za jedanaesterac.

Bio je istinski čovek odluke, iako su na semaforu bila ispisana imena nekih drugih igrača.

Nije slučajno što je Kristijan Belić, i pre duela sa IMT-om, ušao u srca Grobara. Nekada su mu brojali samo žute i crvene kartone, ovog leta golove i asistencije. Pogodio je mrežu TSC-a na otvaranju Mozzart Bet Super lige, na kontu već ima i tri dodavanja koja su prethodila golovima crno-belih.

Jasno je svima – sa njim i bez njega Partizan nije isti tim.

Izvor: Mozzart Sport