Probudio se Radnički iz Kragujevca, a sa njim i Stefan Čolović. Tim sa stadiona Čika Dača savladao je u 12. kolu Mozzart Bet Super lige Napradak u Kruševcu (3:1) i tako stigao do treće pobede u pet kola, dok je ulogu junaka poneo krilni napadač sa dva gola.

Čolović je u susretu sa Napretkom načeo mrežu domaćina u 54. minutu kada je iskoristio katastrofalnu reakciju Đekovića i upisao prvi ovosezonski pogodak. Usledio je gol Činedua za 2:0, ali i odgovor Kruševljana u 73. minutu kojim je vraćena neizvesnost. Konačno, u sedmom minutu nadoknade, tačku na susret stavio je junak gostiju drugim golom, ponovo iz brze tranzicije.

Pogodivši mrežu rivala dva puta Čolović je izjednačio prošlosezonski golgeterski učinak i zaslužio ocenu 7,5 kojom je stigao do epiteta igrača kola. Fudbaler koji je ostavio trag u Čukaričkom, Proleteru i Dandoku, poslednji put je dvostruki strelac bio pre pet godina, kada je u dresu novosadskog kluba iskoristio dva jedanaesterca. Krilni fudbaler je pogocima trasirao put Proletera do pobede nad Dinamom iz Vranja.

Podsetimo, Kragujevčani su u prvih pet kola pretrpeli isto toliko poraza, ali su na narednih pet utakmica uspeli da ostave znatno bolji utisak i dođu do ukupno devet bodova. Pre Napretka, Radnički 1923 je savladao Javor (2:0) i Železničar (2:0) i tako napravio iskorak sa dna tabele pa Čoloviću i saigračima u leđa sada gledaju Pančevci i Kruševljani.

Izvor: Mozzart Sport