U nedelju popodne se u okviru 5.kola Super lige Srbije na stadionu ’’Rajko Mitić’’ sastaju lider šampionata, ekipa Crvene zvezde, i gosti iz Bačke Palanke, ekipa OFK Bačka. Biće to duel u kome su crveno-beli apsolutni favoriti, a biće zanimljivo videti da li su puleni Vladana Milojevića mislima već u Krasnodaru.

Ekipa Crvene zvezde je u prva četiri prvenstvena kola zabeležila maksimala učinak, bez primljenog gola. Prvo su na svom terenu savladali niški Radnički rezultatom 3:0(1:0), zatim i ekipu Rada na Banjici rezultatom 0:2(0:1), pa ekipu Čukaričkog na svom stadionu rezultatom 3:0(1:0), da bi u prethodnom kolu u Surdulici bili više nego ubedljivi pobedivši rezultatom 0:5(0:1). Na drugoj strani ekipa iz Bačke Palanke u prva četiri ovosezonska kola nije osvojila nijedan bod. Prvi praz doživeli su u Subotici u duelu sa ekipom Spartaka rezultatom 2:1(1:0), potom su na svom stadionu poraženi od ekipe Voždovca rezultatom 0:3(0:0) i na gostovanju u Novom Sadu od ekipe Vojvodine rezultatom 1:0(0:0), da bi u prethodnom kolu na svom stadionu doživeli poraz u duelu sa ekipom Napretka rezultatom 1:4(1:2).

Dva tima su tokom prethodne sezone odigrala dva međusobna susreta, a oba puta slavila je ekipa Crvene zvezde. Prvi susret odigran je na stadionu ’’Rajko Mitić’’, acrveno-beli su slavili rezultatom 2:0(2:0). Strelci za domaći tim bili su Aleksandar Luković (penal) i Petar Orlandić. Drugi susret odigran je u Bačkoj Palanci, a beogradski tim slavio je rezultatom 0:3(0:2). Tom prilikom dva pogotka postigao je Ričmond Boaći, a jedan mladi Luka Adžić. Pored ova dva, sutrašnji rivali su odigrali još samo jedan meč u domaćim takmičenjima, u okviru Kupa Srbije u sezoni 2015/16, a crveno-beli su u Bačkoj Palanci slavili rezultatom 1:3(1:1).


FOTO: crvenazvezdafk.com

Domaćini u ovaj meč ulaze sa željom da nastave uspešnu seriju i u najboljem mogućem raspoloženju uđu u predstojeći dvomeč sa Krasnodarom na evropskoj sceni. Svoja očekivanja uoči ovog meča izneo je na konferenciji za medije pomoćnik šefa stručnog štaba crveno-belih, trener Milan Kosanović, koji je istakao da je ekipa već navikla na gust raspored:

 ’’Navikli smo na gust raspored, od 23.jula igramo utakmice svake nedelje i četvrtkom i nedeljom. Svaki meč koji dolazi pre nekog evropskog okršaja izaziva veliku pažnju, spekuliše se o sastavima, ali mi se na to ne obaziremo. Svaku utakmicu shvatamo ozbiljno, igramo maksimalno fokusirano što pokazuju rezultati i odnos koji imamo prema igri. Nismo primili nijedan gol u domaćem prvenstvu, a to je posledica odlične timske igre. Što se tiče ekipe Bačke, još uvek nisu ostvarili nijednu pobedu i sutra će na utakmicu doći sa novim trenerom. Mi se fokusiramo na svoju igru, bitno nam je kako izgledamo na terenu i kako ispunjavamo jasne zadatke koji su postavljeni pred igrače. Šef stručnog štaba Vladan Milojević ima lakšu povredu, ali na radost svih Zvezdaša biće na klupi na sutrašnjoj utakimici.’’

Trener Kosanović je potom istakao da još vek nije odlučeno u kom sastavu će ekipa istrčati na teren, kao i da to ponajviše zavisi od zamora igrača i taktičkih zamisli:

’’Imamo još jedan dan do utakmice, tek nas očekuje trening i svaki igrač može da dobije šansu. Sve će zavisiti od zamora određenih fudbalera i od naših taktičkih zamisli. Što se tiče zdravstvenog biltena, osim Jovičića kome i ovog puta želim brz oporavak, nema većih problema. Rodić će danas početi da trenira sa ekipom i očekujemo da što pre zauzme mesto u timu, već na utakmikci protiv Krasnodara.’’


FOTO: crvenazvezdafk.com

U taboru gostiju vlada veliko nazadovoljstvo rezultatima na startu sezone, a meč sa liderom šampionata došao je u najgorem mogućem trenutku. Uprava očekuje da promena na klupi donese novu energiju, a za novog šefa stručnog štaba izabran je Zvezdan Milošević. Na konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret prisutnima se obratio pomoćni trener Milan Mitrović koji je istakao da će biti teško ’’vaditi’’ se protiv Crvene zvezde, ali da su igrači u obavezi da pokažu želju i zalaganje:

’’Sad je najvažnije da se konsolidujemo i pokušamo da se spremimo za naredne utakmice. Idemo Zvezdi u najgorem momentu po nas, posle četiri poraza, a Crvena zvezda je u sjajnoj formi sa sedam pobeda i to bez primljenog gola. Imamo nekoliko povređenih igrača i nedovoljno spremnih koji su u međuvremenu stigli, tako da utakmicu sa Zvezdom moramo pokušati iskoristiti za povratak samopuzdanja, a za to nam je potrebno da damo sve od sebe što možemo u ovom trenutku. Biće teško, kao i u svakoj utakmici, a posebno protiv ovako dobre Crvene zvezde i to još na Marakani. Ali, mi moramo da damo sve od sebe što možemo, da se zalažemo, borimo. Naravno da je teško nadoknaditi izgubljene bodove protiv Zvezde, ali mora da se vidi volja, želja, zalaganje, drugačiji odnos prema obavezama i igri, pa će početi i bodovi dolaziti. Neozbiljno je pretiti ovakvom protivniku kao sto je Crvena zvezda, ali niko ne može da nam zabrani da se borimo i zalažemo časno za naš dres i iz takvog odnosa možda i možemo nečemu da se nadamo.’’

Odlukom uprave fudbalskog kluba Crvena zvezda ulaz na predstojeći meč sa ekipom OFK Bačka biće besplatan za sve posetioce.

Meč 5.kola Super lige Srbije između Crvene zvezde i OFK Bačka igra se sutra, u nedelju 13.avgusta 2017.godine, sa početkom u 17:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na trećem programu TV Arena sport.

FOTO: crvenazvezdafk.com