Jučerašnjom prozivkom igrača u prostorijama fudbalskog kluba Radnik započeo je proces priprema Surduličana za prolećni nastavak šampionata.

Prozivkom igrača juče su počele pripreme fudbalskog kluba Radnik za prolećni deo šampionata. Skupu održanom pre prvog treninga prisustvovali su šef stručnog štaba Simo Krunić i sportski direktor Darko Gašić koji su pozdravili igrače i poželeli im puno uspeha u nastavku sezone. Uz kraći osvrt na rezultate postignute tokom jesenjeg dela Krunić i Gašić su upoznali prvotimce surduličkog superligaša sa ciljevima i idejama koje bi trebali zajedničkim snagama realizovati u narednom periodu.


FOTO: fk-radnik.com

Prisutnima se prvi obratio sportski direktor Gašić koji je istakao da opstanak u elitnom rangu još uvek nije siguran i da ne sme biti opuštanja ekipe tokom proleća:

’’Želim da u ovoj godini svi zajedno ostvarimo zascrtane ciljeve kluba. Započinjemo ove pripreme po planu i radićemo jedan period ovde u Surdulici a drugi deo priprema ćemo najverovatnije imati u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi. Možemo biti zadovoljni brojem bodova koji nam donose mir i možemo rasterećeni ući u ovaj drugi deo prvenstva. Ipak, ne smemo dozvoliti sebi opuštanje ni u kom pogledu. Podsetimo se ekipe Metalca koja je prošle godine bila na istoj poziciji, sa istim brojem bodova, i loše završila. Sve to nas opominje da ne smemo da se opustimo i da ne mislimo da smo obezbedili glavni cilj, a to je opstanak. Sa druge strane imamo i primer od pre dve godine, i tada smo bili na desetom mestu i prvenstvo završili u plej-ofu. Možda bi trebalo da podignemo lestvicu i pokušamo da u ovoj sezoni ostvarimo bolji plasman, odnosno ono što se očekuje od nas.’’


FOTO: fk-radnik.com

Šef stručnog štaba Simo Krunić istakao je tokom svog obraćanja da smatra da dosta stvari treba promeniti u odnosu na jesenji deo:

’’Moraćemo da probamo da se mnogo bolje pripremimo. Nećemo ponavljati praksu iz prošlog dela prvenstva, gde smo imali igrače koji su se kasno uključivali u rad. Moraće svi još na početku pojedinačno da daju svoj maksimum i sve će biti tačno prema zaslugama. Koliko ko bude zaslužio od prvog dana, davao doprinos, mislim i na odnos prema treninzima i davanje maksimuma na treninzima, na taj način će se svako od igrača pojedinačno izboriti i nametrati za tim.’’


FOTO: fk-radnik.com

On je potom dodao i to da će u dogovoru sa sportskim direktorom već prvih dana prelaznog roka učiniti sve da se nadomeste i popune pozicije igrača koji su napustili klub i da se ovaj prelazni rok mora vrlo ozbiljno shvatiti. Naime, po završetku jesenjeg dela prvenstva ekipu Radnika su napustila petorica igrača, Mićić, Mijić, Marković, Plavšić i Bulatović. Na jučerašnjoj prozivci bilo je i novih, mlađih lica, dvojica momaka iz omladinske škole Radnika, Stefan Ivanović i Nasuf Ibrahimi, kao i osamnaestogodišnji reprezentativac Konga (U-20) Batista Mosekini.

FOTO: fk-radnik.com